A legtöbb embernek napjainkban is kulcsfontosságú, hogy megtalálja, megőrizze a munkahelyét, hiszen legtöbbünk számára a kereset jelenti az egzisztencia alapját.

Sokan, sokféle segítséget ajánlanak az álomállás megtalálásához, elnyeréséhez. Miben vagyunk mások? Mi is ezt ígérjük. Igaz kicsit másként. Mi nem ígérünk biztosan sikeres önéletrajz mintát, állásinterjú praktikákat. Sőt, bizonyos tekintetben kifejezetten mítoszirtók leszünk.  Ugyanakkor realista betekintést engedünk a kulisszák mögé.

Úgy döntöttünk, hogy kicsit több, mint negyedszázados, multi-kulturális környezetben szerzett HR-es tapasztalatainkat megosztjuk a kedves olvasóval. Készítettünk egy 5 "leckéből" álló tanfolyamot, amit a következő témák köré építettünk:

1. Hogyan fogjunk hozzá? (Avagy hogyan keressük meg a nekünk való céget, a megfelelő állást?)

2. Önéletrajz (Javasolt felépítés, tipikus hibák elkerülése, praktikus tanácsok)

3. Motivációs levél (Javasolt felépítés, tipikus hibák elkerülése, praktikus tanácsok)

4. Felkészülés az állásinterjúra

5. Zsákutcák

 

A tanfolyamon való részvétel nem jelent kockázatot, mivel teljesen ingyenes, semmiféle kötelezettség vállalásával nem jár és egy egyszerű leiratkozással bármikor megszakítható. Ha úgy döntenél, hogy részt veszel a tanfolyamon, kattints a "regisztráció" menüpontra.

A regisztrációval és az adatkezeléssel kapcsolatos tudnivalókat a HRSM főoldalán található ÁSZF menüpont alatt és az Adatkezelési nyilatkozatban olvashatod.

A sikeres regisztrációt követően máris olvashatod a már közzétett leckéket.  Mint említettük ez nem a hagyományos értelemben vett tanfolyam.  Itt nincs számonkérés, teszt.   Helyesebben egy teszt azért van.  Itt tudod kitölteni  húsz kérdésből álló kérdőívünket. Ezt a tesztet nem kell nekünk elküldeni. Annak a felmérését szolgálja, hogy lásd, a frissen szerzett tudás mennyire változtatta meg a véleményedet, és átgondolhatod, hogy vajon a tanfolyam elvégzése után is ugyanazokat a válaszokat adnád-e.

 

Az első lecke regisztrációval nem rendelkező látogatóink számára is elérhető!

 

Jó felkészülést és eredményes álláskeresést kívánunk!

 a HRSM csapata

 

 

.

Az álláskereséssel kapcsolatban két szélsőséges nézet létezik. Az egyik az, amikor azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk, nincs szükségünk további információkra, egyedül is sikeresen elboldogulunk. A másik, amikor túlmisztifikálják a folyamatot, s egyszerű sablonokat akarnak eladni drága pénzért. A jelenlegi tesztet azért állítottuk össze, hogy mindenki előzetesen felmérhesse tudását. A kérdések nem fedik le az álláskeresés minden területét, ingyenes online tanfolyamunkban ennél sokkal több kérdéskört tárgyalunk, itt csupán a szükséges információkból szemezgettünk ki néhányat. A teszt 20 kérdésből áll, amely 15 perc alatt kitölthető.

Egyszerűen olvassuk el figyelmesen  a kérdéseket, és válaszoljunk az igen, nem , vagy talán opció kiválasztásával.  

Érdemes rászánni az időt! A kérdőív PDF állományban is letölthető. A kérdések végén található a kiértékelés. Ha sok kérdésre „nem tudom” a válasz, vagy több ponton eltér az általunk helyesnek vélt válaszoktól, akkor mindenképpen érdemes regisztrálni ingyenes online tanfolyamunkra. A tanfolyam elvégzése után érdemes ismét kitölteni a tesztet és áttekinteni, hogy mennyiben változott a véleményünk. 

Tovább a teszthez